top of page

Jarle 1212, - en unik golfturnering og den eneste i sitt slag i verden.

Jeg var invitert til å fotografere dette fantastiske opplegget som samler inn midler til Organdonasjon i Norge.Bakgrunn for Jarle 1212

Den 8. juni 2024 gikk startskuddet for den sjette utgaven av Jarle1212 på den flotte banen til Losby Golfklubb.

Til tross for kraftige regnbyger, var det hele 180 entusiastiske golfere som deltok i turneringen. Alle 180 spillerne fikk utdelt en Jarle1212 paraply.

Turneringen har til formål å støtte og informere om Stiftelsen Organdonasjon.

Turneringen spilles med fem personer i hver ball, med en spilleform som kalles "step aside". Denne spilleformen innebærer at en spiller trer til side etter hvert slag, noe som gir en dynamisk og morsom opplevelse for alle deltakere.

Sponsorer og premier.

I år ble samlet inn premier til en verdi av hele 85.000 kroner som var såkalte «trekke» premier, altså premier som ble trukket. Derfor kan spillerne «konkurrere» og vinne premier, uten å være best.


Selvfølgelig var det også noen som ble honorert for godt spill. 1. plassen 2. plassen, 8. plassen og 12 plassen ble behørig premier. Hovedpremien som ble trukket var 5 personer overnatting i dobbelt rom med frokost og 18 hull golf runde på Losby Gods.Overraskelser

Spillerne kjente ikke på forhånd til hvilke overraskelser de ville måte på, og at var ti hull hvor det var spesielle aktiviteter. For eksempel kan vi nevne, hvis en spiller slo ballen i vannet på hull 8, ble navnet notert på en lapp og lagt i en bøtte.

Dette ga, som sagt, alle uavhengig av ferdighetsnivå, en sjanse til å vinne en eller flere premier. På dette hullet var premien flotte badekåper fra GANT. På hull 2, et par 3-hull, var det tre hull på greenen, slik at spillerne selv kunne velge hvilket hull som var best for dem, etter utslaget.


Mange frivillige

De aller fleste hullene var bemannet og her ble det delt ut alt fra baguetter, is, kaffe, frukt, vann, cola til boller og ikke minst masser av smil og glede.

Dette bidro også til å skape en hyggelig og sosial atmosfære på banen.Donasjon å være stolte av

Totalt ble det i tillegg til premier til deltakere donert imponerende 12 12 12,- kroner til Stiftelsen Organdonasjon. (Altså kr. 121.212,-)


Det er verdt å merke seg rundt 25 av støttespillere og bidragsytere har vært med fra første gang, noe som hovedansvarlig for ideen og arrangementet, Henrik N. Ovenberg sr, er svært fornøyd og glad for.


Stiftelsen Organdonasjon

Stiftelsen Organdonasjon hadde selvfølgelig sin egen flotte stand, og i år var det 3 personer som var organ donerte som kjørte rundt på banen og snakket med spillerne. Dette ble satt stor pris på.


Her ser vi Tone Christel Sverd Dragsund, frivillig for Stiftelsen Organdonasjon, hjertetransplantert, Anniken Backe Lundgaard, prosjektleder og HR-ansvarlig i Stiftelsen Organdonasjon, Hege Lundin Kuhle, daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon,Gry Aarkvisla Henæs, frivillig for Stiftelsen Organdonasjon, nyretransplantert


Daglig leder Hege Lundin Kuhle og informasjonssjef Aleksander Sekowski som også sier:

– Jarle 1212 er et fantastisk arrangement, med en helt unik stemning. Alle vi møter er positive og slår gjerne av en prat, enten de for lengst har fylt ut Donorkort, eller ennå ikke har tatt et standpunkt.


"Vi har blitt glade i gjengen på Losby, som arrangerer denne festen av en veldedighetsturnering for sjette år på rad. Vi tar av oss hatten for alt arbeidet Henrik, og alle de andre legger ned i turneringen. Arrangementer som dette betyr mye for oss.

 

Med midlene som samles inn, kan vi nå enda flere med vårt livreddende budskap. I tillegg skaper det mye verdifull oppmerksomhet om saken. Vi fikk trolig snakket med de fleste av årets deltagere! Dette gjør folk bevisste på organdonasjon, og med det reddes liv. Det gir håp til alle dem som venter på et nytt organ."

 


Fotominner var mitt bidrag

For å gi alle deltakerne et ekstra minne kjørte jeg rundt på banen hele dagen og tok hundrevis av bilder, inkludert bl.a. portretter, gruppebilder, spill og selvfølgelig banen.Bildene er bli lagt ut her på nettside hvor deltakerne får tilgang via blant annet en link på golfbox fra Losby GK. Alle bildene kan lastes ned eller videresendes til bruk på sosiale medier.

Etter nesten 6 timer i golf-buggy på banen når regnet høljet ned, satt smilet fortsatt løst hos alle deltakerne. Dette gjorde det hele til en solskinnsdag jeg sjelden vil glemme.


"Uten Henrik hadde da aldri blitt noe Jarle1212 golfturnering av denne typen. Denne mannen fortjener en medalje", sier Odd Samstad.

 

Kampen om deltakelse er stor og mange har allerede meldt sin interesse for 5personers ball til neste års turnering, noe som viser hvilken suksess og betydning Jarle1212 har blitt. Vi gleder oss allerede avslutter Henrik N. Ovenberg sr.

Takk for årets turnering og takk til Losby Golfklubb

 

Historien til Jarles og hans sykdom Jarle var 1212 dager i dialyse hjemme alene, før han fikk en egen turnering oppkalt etter seg. Hele historien kan leses på tidligere innlegg på denne linken Norskgolf.no.

 

 

Tekst: Henrik N. Ovenberg Sr og Ingar Næss.

Foto: Ingar Næss, StudioF2.no


Om du har spørsmål om bilder etter annet bare ta kontakt - Ingar 90117570 ingar@studiof2.no

Kommentare


bottom of page