top of page

Acerca de

Når du som toppleder skal ta ditt nye portrett / headshoot er det noen regler vi anbefaler at du tenker over og gjerne følger!

Nå du skal oppdatere bedriftsprofilen din på hjemmesiden og eller på andre kanaler, er uansett portrettbildet ditt et viktig element i beskrivelsen av hvem du er. Derfor skal vi gi noe tips og råd til deg som ønsker å få frem det beste i deg gjennom ditt bilde.

Først sett alltid av god tid,

 - det er langt viktigere å bli fornøyd og være tidligere ferdig enn planlagt, - enn det motsatte!

Lokasjon:

Det er svært viktig å tenke gjennom hvor det passer best å ta dine portretter og eller situasjonsbilder. Ønsker du en nøytral bakgrunn, med nyanser fra hvit, grått, sort, mørkeblått osv, det er et tradisjonelt og godt valg. Om du derimot ønsker mer personlighet inn i bildet, kan ett eller flere miljø i din egen bedrift være flott. Her hjelper vi deg selvfølgelig. Ofte er det fint om det er vinduer i rommet og eller gode store møterom, men med god lyssetting løser vi det aller meste. Lys har vi med oss!

 

Garderoben:

Dernest er de gode gode ​​garderobevalgene avgjørende, husk det er her du starter å bygge ditt image eller noen vil si det er her du starter byggingen av din personlige "merkevare"! Derfor er det viktig å kle seg i noe du føler deg som en trygg og sikker leder! Husk at for alle som ikke kjenner deg, blir ditt portrettet det som påvirker førsteinntrykket!

 

Så hvordan vil du bli oppfattet: Som konvensjonell, kontaktskapende, kreativ og eller nyskapende, kanskje trygg, kompetent og stolt? Valgene er dine, men uansett vil klærne du har på deg gjenspeile og kanskje forsterke dine egenskaper. I tillegg har du sikkert andre tanker og ideer på dette selv, de må vi snakke om og få frem.

 

Derfor anbefaler vi at du benytter klær som stemmer overens med ditt normale profesjonelle antrekk, men nøye sjekket og rengjort, - som om du skulle på et meget viktig forretningsmøte.

 

Eksempler på klær som ofte anbefales av internasjonale virksomheter til profesjonelle og  formelle forretningsportretter:
 

Menn formelle!

De anbefales  en pen mørk dress, som er renset og nypresset. I tillegg en velsittende  langermet skjorte og et mørkt slips.

Kvinner formelle!

Anbefalingen her er også en mørk buksedress / drakt og en lett pen bluse; velg noe som sitter godt på skuldrene og har en god, enkel utringning.

 

Unngå mønstre og skarpe farger, spesielt i et gruppebilde.

Å etablere et konsistent utseende gjennom hele selskapet ("team") gir et inntrykk av integritet og samhold.

 

Klær mer uformelle,

Det er flere anledninger portretter skal benyttes da kan stilen være mer vennlig på tilgjengelige portretter: Bruk gjerne en blazer eller sportsjakke over en enkel pen skjorte og en bluse for damene, noe som fungerer bra. Hvis du ikke har med skift la oss snakke om farger som kan passe best, men ikke korte ermer.

 

Business headshot garderobetips:

Press, damp eller stryk klærne. Unngå støv, flekker og flass, skjorter/jakker med synlige striper eller intrikate mønstre: de har en tendens til å moiré på nettet og er distraherende

- mønstrede slips kan imidlertid være fine ("når lyset treffer silken gir det ofte en bølgende uttrykk).

Ta gjerne med flere valg som passer til fargene.

 

Ingen lysegrå dresser, vester eller turtlenecks / høyhalsede gensere (med mindre du er Steve Jobs).

 

Kvinner må alltid passe på at smykkene ikke er store og for mange, tar fokuset vekk fra deg. Det samme gjelder store skjerf og til sist ikke for mys sminke.

 

Pastellfarger og eller rike dype farger er bra og ikke minst mørke blått og sort fotograferer meget elegant. Blå skjorter er også ofte flott. Om dresskoden sier hvite skjorter, så blir det hvite skjorter og eller bluser.

 

Ta gjerne med alternative skjorter/bluser/slips, - hvis det passer.

 

Det går aldri galt med en garderobe som er enkel, eksklusiv og elegant.

Her er det et knippe med bilder både fra kontor, studio og lokasjon, klikk på bildet for større presentasjon

 

VIKTIG:

En positiv holdning og godt humør er noe av det mest attraktive du kan ta med deg til en shoot.

og - vi er alltid der for å guide deg gjennom fotograferingen!

Om det er ønskelig med Hår og MUA så ordner vi det separat. 

Har du lyst til å planlegge en fotografering?

Ta kontakt for en kreativ prat.

Takk for melding!
Møte Diskusjon virksomhet

Excecutive
     -     tips til toppledere

bottom of page